1 jaar Bergen op Zoom!

Stap je op de woensdag 6 maart Het Ministerie van eten en drinken Bergen op Zoom binnen, dan krijg je een glaasje Cava van het huis. Het restaurant bestaat één jaar en dat is een feestje waard! Bovendien gaan er een hoop nieuwe dingen gebeuren. 

Samen met chef-kok Wageesan Ponnuthurai blikken we terug op het afgelopen jaar. “Om de week hebben we geheel vernieuwde kaart en in het begin moesten mensen wennen aan ons concept.” Dat was vooral vanwege het fixedprice menu, waarbij gasten zelf een viergangendiner kunnen samenstellen met altijd de vaste prijs van €36,50. “Aan dat menu voeg ik wekelijks nog een aantal extra hoofdgerechten toe tegen een geringe meerprijs.” Maar nu een jaar later komen mensen daar juist voor terug. “Mensen beleven hier een avondvullend programma en dat is veel waard.”

Nieuwe lunchkaart

De medewerkers van Het Ministerie ontdekten het afgelopen jaar dat er behoefte is aan een andere lunchkaart. Chef-kok Wageesan: “We kregen in het restaurant veel vragen naar een salade of brood. Op de lunchkaart staat namelijk alleen het twaalf uurtje dat je naar smaak kunt samenstellen.” Tijdens het éénjarig bestaan lanceren ze de nieuwe lunchkaart en die staat vol lekkere gerechten. Zo kun je onder andere kiezen voor een salade met biefstukreepjes of gegrilde gamba’s, een broodje gerookte zalm of geitenkaas, en warme gerechten als een runderspies of kalfskroketten.

Mooie stappen

Dat het restaurant tijdens Kerst en Valentijnsdag helemaal volgeboekt was, betekent iets moois voor de toekomst. “Als we die lijn kunnen doorzetten, dan zijn wij echt heel blij”, zegt Wageesan. Bij Het Ministerie leiden ze ook studenten op. Wageesan: “In een jaar tijd hebben we al vier mensen kunnen begeleiden met hun eerste stap in de horeca. Koen liep bijvoorbeeld stage bij mij in de keuken en vindt het zo leuk dat hij wil blijven. Daar ben ik echt trots op!” Kortom: in een jaar tijd hebben ze hier mooie stappen gezet. Hoe ziet de toekomst eruit? “Veelbelovend! We hopen dat mensen hier blijven komen voor een avondje lekker eten. En binnenkort kun je weer nippen van een glas rosé of pilsje in onze prachtige stadstuin aan de Kaai.” Let wel op, tijdens Vastenavend is Het Ministerie gesloten. Op woensdag 6 maart ben je van harte welkom én krijg je vanwege het éénjarig bestaan een lekker glaasje bubbels!

 

indebuurt.nl